Dalīties:

Izraēlas uzņēmums NoTraffic ir izstrādājis risinājumu, kas ļauj izvairīties no satiksmes sastrēgumiem.

Kā skaidro uzņēmuma izpilddirektors Tals Kreislers, krustojumos tiek izvietoti sensori, kas ir savienoti ar sarežģītu mākslīgo intelektu. Šīs mākslīgās ierīces novēro kustību krustojumos un ap tiem, bet mākslīgais intelekts pēc tam sāk organizēt satiksmes plūsmu, lai nodrošinātu tās ātru un drošu kustību. Pateicoties šai sistēmai, par 70% ir samazinājies laiks, ko autovadītāji pavada sastrēgumos.

Pētījumi liecina, ka visā pasaulē ir ļoti nepieciešama atjaunināta satiksmes sistēma. Katru gadu uz ceļiem izbrauc 90 miljoni jaunu automašīnu, un satiksmes sastrēgumi palielinās par 12%.

Kas attiecas uz luksoforiem, pēc Kreislera domām, veids, kādā mēs tos izmantojam, ir palicis nemainīgs pēdējos aptuveni 100 gadus. Turklāt starp krustojumiem nav gandrīz nekādu savienojumu, tie darbojas paši par sevi. Ar NoTraffic sensoriem un mākslīgo intelektu katram krustojumam “ir iespēja” sazināties ar visiem pārējiem. Tas ļauj sistēmai pieņemt lēmumus sekundes daļās, lai nodrošinātu satiksmes kustību. Sensori ir izstrādāti tā, lai izturētu visekstrēmākos laika apstākļus no mīnus 35 līdz plus 74 grādiem pēc Celsija.

Prieks par zinātnes progresu, kas ved pie ekonomiskās izaugsmes un ikdienas dzīves uzlabošanas. NoTraffic darbība ne vien uzlabo autobraucēju ikdienu, bet arī uzlabo vidi, jo mazāk laika tiek patērēts braucot, tādēļ par šādu izgudrojumu par “zaļajiem” būtu jābūt laimīgiem. Diemžēl Latvijas satiksmes uzlabojumi lielākoties saistās ar autobraucēju ierobežošanu un neloģiskiem risinājumiem, kā bēdīgi slavenajiem stabiņiem.

Dalies ar rakstu:

Komentāri