Dalīties:

Vēl viens trieciens vārda brīvībai Austrālijā – pret Viktorijas štata zīdīšanas eksperti Jasmīnu Saseksu ierosināta lieta Kvīnslendas Civillietu un administratīvajā tiesā par izteikumiem, ka zīdīt bērnu var tikai sievietes.

Saseksa apgalvoja, ka vīrieši, kuri lieto medicīniskus preparātus, lai zīdītu, nedrīkst eksperimentēt ar bērniem, raksturojot to kā “bīstamu fetišu”. Viņas tvītus par Austrālijas vīrieti, kurš zīdīja savu zīdaini, lietojot laktozi izraisošo zāļu kokteili, platforma X Austrālijas lietotājiem izdzēsa. Tas tika darīts pēc “valdības struktūras vai tiesībaizsardzības iestādes” lūguma, ziņo X. Saseksai tika paziņots, ka viņa ir “pārkāpusi likumu”, nepaskaidrojot, tieši kuru.

Saseksa tika arī atlaista no Austrālijas Zīdīšanas asociācijas par atteikšanos lietot dzimumneitrālu valodu. Viņa ir viena no septiņiem konsultantiem, pret kuriem asociācijas vadība ir veikusi oficiālu izmeklēšanu, un viena no pieciem, kuri ir atlaisti.

Sūdzību pret Saseksu tiesā iesniedza Kvīnslendas provinces transpersona Dženifera Baklija. Baklija piedzima kā vīrietis, bet vēlāk identificējās kā sieviete. Baklija ir bērna bioloģiskais tēvs un audzina to kopā ar sievu. Soctīklos transpersona publicēja informāciju par hormonu lietošanu krūšu palielināšanai, paskaidrojot: “Pēdējās sešas nedēļas es lietoju zāles, ko sauc par domperidonu, lai palielinātu prolaktīna līmeni, mēģinot iegūt krūts pienu, lai varētu izbaudīt zīdīšanas pieredzi.”

Baklija apgalvo, ka viņas/viņa zīdīšanas pieredze ir svarīga un ka ikviens, kurš to apšauba, aizskar personiskās tiesības. Viņš vēlas, lai viņu saprastu kā sievieti, kas bijusi vīrietis, lai gan viņam joprojām piemīt vīrieša īpašības, piemēram, spēja kļūt par bērna tēvu.

Absurdi, ka lielai daļai cilvēku nav nekas svarīgāks ar ko nodarboties, kā censties apstrīdēt pašsaprotamas lietas un jēdzienus. Šāda parādība vērojama ne tikai tālajā Austrālijā, bet arī ASV un arvien vairāk Eiropā.

Dalies ar rakstu:

Komentāri