Dalīties:

Septembra beigās Slovākijas pilsētā Košicē notika jau ceturtais nacionāla mēroga gājiens par dzīvību, kurā pulcējās vairāki desmiti tūkstoši dalībnieku. Tā mērķis bija aicināt aizsargāt ikviena cilvēka dzīvību no ieņemšanas brīža līdz dabiskai nāvei.

Kā norādīja pasākuma pārstāvis Patriks Daniška, gājiena prasība ir aizsargāt ikviena cilvēka dzīvību, jo īpaši nedzimušu bērnu dzīvību šajā laikmetā. Likumu, kas legalizē abortus, viņš raksturoja kā netaisnīgu, jo tas “atņem nedzimušiem bērniem aizsardzību, kas viņiem pienākas”. Tādēļ abortu atcelšana ir gājiena galvenais mērķis. “Ja mēs kādu mīlam, mēs vēlamies, lai viņš būtu aizsargāts,” viņš piebilda. Saskaņā ar Nacionālā veselības informācijas centra datiem Slovākijā pēdējos pāris gados abortu skaits palielinās, bet dzimstības līmenis ir ievērojami samazinājies.

Līdzīgi gājieni septembrī notika arī Vācijā un Anglijā, pulcējot vairākus tūkstošus dalībnieku.

Laikā, kad globālās varas cīnās pret konservatīvām vērtībām, ir apsveicams, ka daudzi desmiti tūkstoši cilvēki ir gatavi publiski paust savu viedokli. Tajā pašā laikā bēdīgi, ka esam nonākuši tik tālu, ka cilvēka dzīvība vairs nav pamatvērtība un par tās aizsardzību ir jādodas protesta gājienos.

Dalies ar rakstu:

Komentāri