Dalīties:

Iekšlietu ministrija izveidojusi forumu ar nosaukumu “Pret viltus ziņām – kopā par stipru demokrātiju”, kurā Vācijas pilsoņi aicināti iesniegt ieteikumus, kā cīnīties ar “dezinformāciju. Viens no pārsteidzošākajiem ieteikumiem saskaņā ar informāciju no ziņu vietnes Apollo News, ko atbalstīja 91% foruma dalībnieki, ir kā “dezinformācijas izplatīšanu” varētu saukt pie atbildības vai sodīt. Vietnē gan nav sīkāk paskaidrots, kas ir “dezinformācija”, un tas nozīmē, ka ikviens, kura politiskos uzskatus liberālā politiskā elite vērtē negatīvi, var kļūt par policijas un likuma mērķi. Kā norāda Apollo News: “Ja šie plāni tiktu īstenoti, de facto tiktu izveidota sava veida Patiesības ministrija, kas lemtu, kas ir pareizi un kas nē.” Nav skaidrs, kā šo likumu varēs īstenot saskaņā ar Vācijas konstitūcijā nostiprināto vārda brīvību.

Ministre apgalvojusi, ka attiecībā uz pasākumiem pret dezinformāciju, runa esot tikai par “mūsu demokrātijas aizsardzību”, jo ārvalstis, īpaši Krievija, izmanto dezinformāciju un propagandu, lai grautu sabiedrības uzticību Eiropas demokrātiskajai sistēmai un tās iestādēm. Grūti ticēt Fēzeres izteikumiem, ka vārda brīvība ir “liela vērtība”, jo vēl nesen viņa mēģināja aizliegt labējo žurnālu Compact par “naida kurināšanu” t.i., par valdībai kritisku uzskatu paušanu.

Iniciatīva apklusināt vārda brīvību “dezinformācijas” novēršanas vārdā vairāk atgādina autoritāra režīma nevis demokrātiskas valdības darbu. Tomēr, redzot, Vācijas kreisi liberālās koalīcijas mēģinājumus apklusināt opozīcijas žurnālistus un apbalvot medijus, kas izplatījuši patiešām viltus ziņas, jaunie priekšlikumi nav pārsteigums.

Dalies ar rakstu:

Komentāri