Dalīties:

Miljardieris Īlons Masks paziņojis, ka pārcels savu uzņēmumu SpaceX un X (agrāko Twitter) galvenos birojus no Kalifornijas uz Teksasu. Iemesls tam ir Kalifornijas gubernatora Gevina Ņūsoma nesen izdotais likums, kas aizliedz skolām informēt vecākus, ja viņu bērni sāk uzskatīt sevi par cita dzimuma pārstāvji.

Masks vietnē X rakstīja, ka jau pirms gada brīdinājis gubernatoru, ka šādi ģimenēm un uzņēmumiem naidīgi likumi liks daudziem pamest Kaliforniju, lai aizsargātu savus bērnus.

Arī citi uzņēmumi reaģē uz virkni “progresīvo” likumu, augstiem nodokļiem un haosu tādās lielākajās pilsētās kā Losandželosa un Sanfrancisko. Pagājušajā mēnesī Blaze Pizza, kurai pieder vairāk nekā 300 kafejnīcas, paziņoja, ka pārceļas no Kalifornijas uz Džordžiju. Martā RedBalloon un PublicSq. ekonomikas brīvības indekss atklāja, ka 86% Kalifornijas uzņēmumu īpašnieku apgalvo, ka viņu reģionā ir palielinājusies noziedzība, bet 67% apsver iespēju pārcelt savu galveno biroju uz citu štatu.

Neskatoties uz pretrunīgo Īlona Maska personību, viņam ir 12 bērni, un miljardieris aizstāv konservatīvās vērtības. Tāpat viņš paziņojis, ka ziedos 45 miljonus ASV dolāru mēnesī bijušā prezidenta Donalda Trampa pārvēlēšanas kampaņai.

Šonedēļ pat daļa ASV liberālie mediji ir sākuši vēstīt pozitīvā gaismā notikušo ar Donaldu Trampu un atentāta mēģinājumu. Izskatās, ka ietekmīgi uzņēmumi un viedokļu līderi ir sapratuši, kas būs nākamais valsts vadītājs, tādēļ steidz atbalstīt potenciālo prezidentu Trampu.

Dalies ar rakstu:

Komentāri