Dalīties:

Profesionālā ASV basketbola kluba “Celtics” galvenais treneris Džo Mazulla neslēpj savu kristīgo pārliecību un bieži apliecina to arī publiski. NBA finālsērijas piektajā spēlē treneris bija tērpies melnā kreklā. Taču pēc tam, kad komanda uzvarēja, viņš novilka kreklu ar garām piedurknēm un zem tā viņam bija T-krekls ar uzrakstu “Bet vispirms… ļaujiet man pateikties Dievam.”

Pagājušajā mēnesī demonstrētajā dokumentālajā filmā 35 gadus vecais treneris atklāja, ka komanda dosies uz Izraēlu, ja uzvarēs NBA čempionātā. “Lielākā daļa cilvēku dodas uz Disnejlendu vai vēl kaut kur citur, bet es domāju, ka Svētā zeme ir vissvarīgākā vieta, kur atgriezties un atjaunot sevi”, sacīja Mazulla.

Treneris arī nesen kļuva plaši pazīstams, kad asi noraidīja žurnālistu, kurš uzdeva jautājumu saistībā ar rasēm. “Pirmo reizi kopš 1975. gada šis ir NBA fināls, kurā ir divi melnādaini treneri. Vai, ņemot vērā melnādaino galveno treneru zemo stāvokli NBA, jūs uzskatāt, ka tas ir nozīmīgs brīdis? Vai jūs ar to lepojaties?” žurnālists jautāja. “Interesanti, cik no tiem ir bijuši kristiešu treneri?” skanēja Mazullas atbilde.

Jāatgādina, ka “Celtics” komandā spēlē arī latviešu basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis, kurš ar bostoniešiem 17.jūnijā izcīnīja čempiontitulu, tādējādi kļūstot par pirmo Latvijas basketbolistu – NBA čempionu. Bostonas “Celtics” ar 18 čempiontituliem ir kļuvusi par NBA vistitulētāko vienību.

Dalies ar rakstu:

Komentāri