Dalīties:

Teksts“Tā ir svarīga misija, lai pārliecinātu Eiropas politiķus atbalstīt vajātos kristiešus”, jūnija sākumā prezentācijas pasākumā Budapeštā sacīja Ungārijas Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Tristans Azbejs, kurš atbild par palīdzību vajātajiem kristiešiem.

Viņš uzsvēra, ka kristieši ir visvairāk vajātā reliģiskā grupa pasaulē – vairāk nekā 360 miljoni cilvēku visā pasaulē saskaras ar diskrimināciju, draudiem vai vajāšanu par Jēzus Kristus vārda apliecināšanu. “Šī ir viena no lielākajām noklusētajām un ignorētajām cilvēktiesību krīzēm – kristiešu vajāšanas,” Azbejs sacīja.

Pēc valsts sekretāra domām, vienaldzība vai noliegums, ar kādu vairums Rietumu politiķu ir izturējušies pret vajāto kristiešu jautājumu, skaidri parāda, kur ir novirzījušās Eiropas vērtības. Kristiešu diskriminācija un vajāšanas visvairāk notiek Tuvo Austrumu valstīs, kā piemēram, Irākā, Sīrijā, Libānā un Jordānijā. Tāpat arī Nigērijā, kur pagājušajā gadā ticības dēļ nogalināto kristiešu skaits bija aptuveni 4000.

Savukārt Eiropā kristiešu diskriminācija notiek izsmalcinātāk, parasti “iecietības pret citiem” vārdā. Jautājumos par laulību un ģimeni, bērnu audzināšanu, izglītību skolās, vārda brīvību, dzimuma maiņu, abortiem un citām būtiskām tēmām kristīgie uzskati sabiedrībā vairs nav pieņemami, tiek cenzēti un sliktākajā gadījumā to paudēji tiek sodīti ar naudas vai cietumsodiem.

Mūsdienu sekulārajiem politiķiem ir grūti atzīt, ka kristietība ir vienlaikus gan vislielākā reliģija pasaulē, gan visvairāk vajātā. Atzīt to, nozīmē arī izbeigt kreiso un liberālo politiķu piekopto kristietības nicināšanu un atteikšanos no tās vērtībām citu reliģiju iespaidā.

Dalies ar rakstu:

Komentāri