Dalīties:

Polija ierobežo seksuālo izglītību skolās

Polijas valdība nesen apstiprinājusi grozījumus valsts izglītības likumā, kas paredz ierobežot neadekvātu seksuālo izglītību valsts skolās. Grozījumi, kas nesen tika pieņemti, un ir pazīstami ar nosaukumu “Aizsargājiet bērnus, atbalstiet vecākus”, ļauj valdībai ierobežot nevalstisko organizāciju piekļuvi nepilngadīgajiem un skolās pasniegt seksuālās izglītības stundas. Turklāt tas stiprina vecāku tiesības paust iebildumus pret neatbilstošiem materiāliem.

Grozījumi tika pieņemti ar 243 balsīm par un 202 pret, diviem deputātiem balsojumā atturoties, informē kāds kristīgais izdevums Polijā. Turpat norādīts, ka Polijas Seims iepriekš bija noraidījis četrus liberālās politiskās alianses ierosinātos grozījumus, kuru mērķis bija likumā definēt seksualizācijas jēdzienu un noteikt vienādas tiesības un pienākumus reliģiskām organizācijām un citām biedrībām un organizācijām, kas plāno veikt izglītojošus pasākumus skolās.

Centieni aizsargāt bērnus no seksuāla rakstura materiāliem un izglītošanas notiek laikā, kad valstu un starptautiskie līderi izdara spiedienu, lai valdības pieņemtu radikālo genderideoloģiju. 2020. gadā pandēmijas laikā ANO Iedzīvotāju fonds izdeva norādījumus, ka bērniem, kuriem jau tā mācības notiek attālināti, tiktu nodrošināta radikālā “visaptverošā seksuālā izglītība”.

Šī gada sākumā Pasaules Veselības organizācija izraisīja sabiedrības sašutumu pēc tam, kad kļuva zināms, ka tās oficiālās vadlīnijas veicina seksuālo jēdzienu un ideoloģiju mācīšanu bērniem no dzimšanas, tostarp “agrīnās bērnības masturbāciju”.

Latvijā nesenais skandāls par seksuālās izglītības materiāliem pagaidām ir pierimis, jo, lai gan Valsts izglītības satura centra vadītāja tika atstādināta no amata, izglītības ministre Anda Čakša neizslēdz iespēju materiālus atkal atjaunot.

Dalies ar rakstu:

Komentāri